Bloglife

Fotolog week 38 – Bloggen en nazomers

25 september 2018

Gelukkig kreeg ik vorige week een aantal positieve geluiden terug op mijn fotodagboek. Plog. Fotolog. Dus is er deze week weer eentje! De afgelopen week was weer druk, druk, druk en genieten van de mooie nazomer.

Maandag en dinsdag: yoga en werken voor de baas

Op maandag en dinsdag ben ik aan het werk. Maandag was even druk na het weekend met een hoop dingen op het werk die nog geregeld moeten worden. Gelukkig was het weer ’s avonds nog zo mooi dat ik mijn yogamatje buiten in de tuin heb uitgerold en heb kunnen genieten van een beetje ontspanning in de frisse buitenlucht. 

Dinsdag heb ik thuis gewerkt. Vind ik altijd heerlijk, want geen reistijd! Dus kon ik mijn werkdag beginnen met… meer yoga. Altijd een goede start, en na dat halfuurtje kan ik de hele wereld aan! Het was dinsdag wel erg warm… ik maak pasta met zelfgemaakte pastasaus die ik eerder heb ingemaakt. Lekker met tomaatjes uit eigen tuin! 

Terwijl de boel pruttelt heb ik nog even tijd om mijn eigen werk te doen: ik schenk er een wijntje bij in en ga heerlijk op de grote tuinbank in de zon aan mijn blog werken. 

Woensdag: Bloggen, koken en de nieuwe Goodiebox!
Tomaten
De oogst van vandaag!

Yes, vandaag mijn vaste vrije dag! Hoewel er weer genoeg te doen is… volgens de PostNL app wordt vandaag de nieuwe Goodiebox bezorgd! Yes! Terwijl ik op de postbode wacht zet ik een wasje aan, maak ik de keuken schoon en oogst ik een nieuwe lading cherrytomaatjes, die mijn plantjes onvermoeibaar aan blijven maken dankzij het mooie weer. Jeetje, wat een berg! 

Als ik hoopvol op mijn telefoon kijk blijkt het bezorgtijdstip te zijn verschoven…. balen! Dan maar eerst de boodschappen doen. Als ik thuis kom zet ik al die tomaatjes in een grote pan op het fornuis. Dat wordt nog meer tomatensaus, zo nemen we nog een beetje zomer mee naar de winter. Ook staan er nog een heleboel worteltjes in de tuin. Gelukkig kunnen die even blijven staan, maar ik heb laatst wel een heerlijk recept voor carrot cake gevonden! Die kan ik ook best nog een keer maken.

Als alles op het fornuis staat te pruttelen mag het eindelijk: uitpakken!! Ik zet mijn laptopje aan om de eerste indrukken vast te leggen voor een filmpje. De eerste gaf wat gemengde reacties… maar dat wijt ik dan maar aan de nieuwigheid. Ik ben helemaal niet gewend om in een camera te praten!

Toch nog een volle dag geworden! Ik sluit de middag af met nog een halfuurtje yoga, hang nog snel een wasje op en dan komt mijn lief alweer thuis en is het etenstijd. ’s Avonds werk ik mijn blog bij en zet ik mijn wekker… morgen weer vroeg op. 

Donderdag en vrijdag: back to work

De twee dagen erna zijn weer business as usual: gewoon weer aan het werk, yoga erna en proberen om thuis nog wat dingen voor elkaar te krijgen. Gelukkig heb ik wat vooruit kunnen bloggen zodat er wel elke dag een nieuw artikel verschijnt! 

Vrijdagavond eten we bij mijn schoonouders. Wauw, wat wonen die mooi op het uiterste randje van het land! Helaas had ik wel wat haast om na het werk op tijd daar te zijn, dus vergeten een foto te maken… 

De afgelopen nacht heb ik slecht geslapen en dus doe ik ’s avonds verder niet zo veel meer. Behalve dan slapen. 

Zaterdag: nageldagje

Eindelijk weekend! Door al dat slechte slapen, slaap ik nu wel pardoes een gat in de dag: het is al bijna 11 uur als ik onder de douche spring. Daarna eerst maar even rustig wakker worden met een kopje thee en op mijn gemak de nagelriemolie uitproberen die in de Goodiebox zat. Het verschil is duidelijk te zien!

Verder maken we er een rustig dagje van vandaag. Het is vandaag een stuk koeler buiten dan de afgelopen tijd en dat is wel even wennen! We doen  boodschappen en gaan even langs de drogist, waar ik een base en topcoat meeneem om het nieuwe nagellakje dat ook in de Goodiebox zat uit te proberen. 

Het is een lief kleurtje en hij staat best vrolijk op mijn nagels. Ik ben er wel blij mee!

 

Zondag: lekker relaxed

De zondag begint heerlijk rustig met uitslapen. Mijn lief is gisteravond nog naar een feestje geweest en ligt nog lekker te slapen als ik rond half tien opsta. Ik maak een kopje thee en begin aan de blogs van de komende week (met deze als eerst). De laatste tijd is het zo druk geweest en merk ik dat ik al gauw een halve dag bezig ben met het maken van een unboxing filmpje. Ik denk erover om de filmpjes maar even te laten voor nu en dat weer op te pakken als ik wat ruimer in de tijd zit. Voor mij is mijn blog het belangrijkst en daar wil ik ook nog zo veel mee! 

’s Middags doen we lekker helemaal niks. Het regent en het is koud (wat een verschil met het begin van de week!), en ik ben in een knusse herfststemming. Lekker op de bank met een grote kop chocolademelk (met slagroom!), de poes die in het hoekje ligt te slapen en een serie van Netflix op de buis. Heerlijk! 

Hoe was jullie week? 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: