Bloglife

Waarom een blog over huidverzorging belangrijk voor mij is

26 juli 2018

Huidverzorging - flesjeIk bedacht me dat ik na mijn allereerste blog waarin ik me voorstel eigenlijk nog weinig over mezelf heb verteld! Foei, Mim. Dus hierbij dan een artikeltje over mij, mijn huidproblemen en waarom ik een blog over huidverzorging ben begonnen. 

De meeste beautyblogs besteden veel aandacht aan makeup. Die van mij dus niet. Niet dat ik makeup niet leuk vind, maar ik gebruik eigenlijk vrij weinig. Wat ik wel belangrijk vind is een goede verzorging van je huid. Die moet tenslotte je leven lang mee en wil je niet verstikken onder dikke lagen foundation, concealer, bronzer, highlighter en meer. Natuurlijk, heb je een keer een feestje of een speciale gelegenheid, dan is daar niets mis mee. Maar elke dag…? Dat heb ik vroeger wel gedaan, in een periode dat mijn huid er erg slecht aan toe was en ik alles wilde verstoppen.

 

Huidproblemen

PukkeltjeMijn eigen filosofie over goede huidverzorging begon ongeveer 10 jaar geleden. Ik had een drukke baan, een vriend met autisme en had net een huis gekocht. Stress overal dus. En mijn huid zag er niet uit! Ik kreeg last van acne, vooral langs de kaken, in de hals, op mijn schouders en rug. Ook mijn kin en mijn voorhoofd hadden regelmatig last van pukkeltjes. Mijn huid was erg vet, ik at weinig en als er iets te eten kwam was het ongezond. De huidproblemen bedekte ik met een flinke laag foundation, concealer, en poeder. Mijn zelfvertrouwen ging omlaag, en dat zorgde voor nog meer stress…uiteindelijk heeft die levensstijl een flinke burnout opgeleverd.

Daar moest natuurlijk iets aan veranderen. Allereerst is de burnout aangepakt. Toen ik weer wat energie had ben ik gaan werken aan het huidprobleem, samen met de specialisten op dit gebied:  acnekliniek Vital in Veldhoven. Deze mensen kijken niet alleen naar de buitenkant van het probleem, maar ook naar de binnenkant: wat is je levensstijl, wat eet je wat een negatief effect heeft op je huid? Samen met regelmatige reiniging thuis en behandeling van de acne in de kliniek hebben we de problemen een heel stuk teruggedrongen. Het laatste deel, de stress, moest ik natuurlijk zelf aanpakken. En dat betekende herstellen, de relatie ging uit, en uiteindelijk kreeg ik zelfs een andere baan met minder uren.

 

Mooi van buiten… begint van binnen

Het aanpakken van de stress in mijn werk heeft een paar jaar geduurd. Toen ik mijn baan had opgezegd ben ik wat gaan jobhoppen en heb ik hele leuke, maar ook verschrikkelijke opdrachten gehad. Dat hielp dus niet! Gelukkig heb ik nu een baan waar ik me helemaal in kan uitleven en waar ook rekening wordt gehouden met mijn sterke en minder sterke kanten.

Daarnaast ben ik (inmiddels alweer 6 jaar geleden!) gestopt met roken. Want vergis je niet, ook roken heeft grote nadelen voor de gezondheid van je huid! Daarmee kreeg ik wel een ander probleem: ik kwam er enorm van aan. Dus toen ik eenmaal gestopt was en van mezelf wist dat ik niet zo snel weer naar de sigaretten zou grijpen ben ik aan de slag gegaan met mijn voeding en alles wat ik was aangekomen is er ook weer af gegaan.

Alles bij elkaar heeft het mij zo vier jaar gekost om mijn stressniveau, mijn werk en mijn voeding weer op orde te krijgen.

 

Mijn filosofie over huidverzorging

Na al dat gedoe was ik er voor mezelf wel uit: dit nooit meer! Gelukkig heb je een goede indicator voor dit soort dingen: je huid. Ik weet niet meer van welke reclame het ook alweer was, maar ik heb wel geleerd dat je huid dus echt je gezondheid weerspiegelt. En dat je met goed voor jezelf zorgen en een goede verzorging van je huid uiteindelijk beter in je vel zit en meer zelfvertrouwen hebt dan wanneer je alles bedekt. En dat zorgt er dan weer voor dat je meer stress aankunt… eigenlijk is het een soort spiraal waar je in zit en moet je ervoor zorgen dat je niet naar beneden wordt getrokken maar naar boven vliegt.

Huidverzorging - HotstoneJe huid verbeter je en houd je  dus gezond met een drietal zaken: goede voeding, weinig stress, en een goede huidverzorging. En daarom is dit blog zo belangrijk voor mij. Het is meer dan alleen een beautyblog – het is een soort gezondheidsdagboek. Nu nog staan er alleen verzorgingsproducten op, maar dat wil ik gaan veranderen. Binnenkort zullen er ook meer artikelen over gezonde voeding en het aanpakken van stress verschijnen. Dingen waar ik jaren mee geworsteld heb en nog steeds nieuwe dingen over leer, die ik graag wil delen met mensen die ook van hun huidproblemen af willen en weer zonder gedoe, zonder stress en zonder makeup de deur uit willen kunnen rennen.

Oef, nou, het is een lang verhaal geworden, sorry! Maar ik moest het toch even kwijt. Sinds ik al deze narigheid te boven ben besef ik meer dan ooit hoe belangrijk je huid is – niet alleen voor je uiterlijk maar ook als indicator voor je algehele gezondheid.

9 Comments

 • Reply jackiessparemoments 26 juli 2018 at 11:08 am

  Goed verhaal! Eerst de basis in orde (dus je huid), daarna de make up!

  • Reply Mim 26 juli 2018 at 11:10 am

   Precies! Het scheelt mij in ieder geval een hoop stress en gedoe.

 • Reply K-beauty: natuurlijke huidverzorging die precies bij jou past - Huid en Haar 12 augustus 2018 at 11:45 am

  […] ik voor het eerst over K-beauty las dacht ik: “Wow, dit sluit precies aan bij de filosofie van mijn blog!” Behalve de rare Koreaanse voorkeuren over geen zon en slakkenslijm en zo, dan. Maar dat je […]

 • Reply Het effect van stress op je huid - Huid en Haar 15 augustus 2018 at 7:56 pm

  […] tijdje geleden schreef ik dit artikel over waarom een blog over huidverzorging zo belangrijk voor mij is. Ook ik heb, inmiddels al bijna […]

 • Reply Huid & Haar leert bloggen - Huid en Haar 24 augustus 2018 at 9:24 am

  […] en Haar is geboren uit twee dingen. Na mijn burnout (zie dit artikel) ben ik lange tijd op zoek geweest naar meer balans in mijn leven. En die moet bestaan uit een […]

 • Reply Een mooie huid van binnenuit: het effect van voeding op je huid - Huid en Haar 27 augustus 2018 at 12:04 pm

  […] een post met wat persoonlijke ontboezemingen heb ik al laten vallen dat ik op dit blog ook meer wil doen met andere zaken die invloed hebben op […]

 • Reply Vragen op vrijdag: hoeveel werk is bloggen eigenlijk? - Huid en Haar 14 september 2018 at 3:38 pm

  […] dus. Want naast het ‘stukjes schrijven’ gebeurt er nog meer. En aangezien het voor mij hobby is, doe ik alles […]

 • Reply Wat mijn burnout met mijn beautyblog te maken heeft - Huid en Haar 27 oktober 2018 at 7:08 am

  […] tijdje geleden schreef ik een blog over waarom een goede huidverzorging zo belangrijk voor mij is. Ik heb het toen al even kort gehad over een nare periode uit mijn leven: mijn burnout. Een periode […]

 • Reply Week van de werkstress: Vijf tips voor meer werkplezier - Huid en Haar 13 november 2018 at 7:05 am

  […] hun werk. Zo houd ik enorm van schrijven, maar de kans dat ik dat in mijn werk kan doen is klein. Daarom heb ik dit blog ook. Het is mijn uitlaatklep en het ding waar ik me ’s avonds weer mee oplaad voor ik aan een […]

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: