Bloglife

Een half jaar Huid en Haar!

3 oktober 2018

Op 3 april van dit jaar schreef ik mijn eerste blogpost voor Huid en Haar. Inmiddels ben ik alweer een half jaar aan het bloggen en ben ik nog niet van plan om ermee te stoppen!

Het lijkt al zo lang geleden, en toch bestaat Huid en Haar nog maar een half jaartje! In die zes maanden heb ik mijn grote liefde voor het schrijven weer teruggevonden, zijn er hele bergen artikelen verschenen, heb ik veel leuke, lieve mensen leren kennen en een heleboel geëxperimenteerd. 

Niet mijn eerste blog

Huid en Haar is overigens niet mijn eerste blog. In de afgelopen jaren heb ik verschillende (mislukte) pogingen gedaan om mijn liefhebberij nieuw leven in te blazen. Met een blog over het nieuws (mislukt) een blog over schrijven (te technisch), een blog over sieraden (alleen leuk als het over mijn eigen hobby ging) en een blog over bloggen (te studiegericht).

Blijkbaar heb ik nu eindelijk het juiste onderwerp te pakken – ik heb hele bergen inspiratie, kan zo veel nieuwe dingen uitproberen als ik wil en heb geen last van writer’s block. Zelfs terwijl ik dit aan het schrijven ben schieten me weer nieuwe ideeën te binnen. Het enige waar ik nu nog over te klagen heb is dat ik eigenlijk te weinig tijd heb om alles aan mijn blog te geven zoals ik het graag zou willen.

Leren door te doen

Toen ik net begon met bloggen heb ik veel gelezen. Over hoe andere mensen bloggen, hoe je een blog opstart, hoe je publiek aantrekt, hoe je social media kunt gebruiken, hoe je…. ik werd er helemaal duizelig van! Op dat moment heb ik besloten me niets aan te trekken van al die mensen die roepen dat je eerst heel goed na moet denken over je naam, je hosting, je domein, je niche, je doelgroep en meer van die marketing-achtige dingen. Ik ben gewoon begonnen en als ik ergens vastloop is het vroeg genoeg om me erin te verdiepen. 

Zo kan ik alle kennis en ervaring een beetje spreiden, word ik niet meer doodgegooid met kennis die ik op dat moment niet nodig heb of niet kan toepassen, en leer ik ook nog een hoop door gewoon dingen te doen. Voor mij een ideale combinatie! 

Op naar een jaar Huid en Haar!

Hoewel ik al heel blij ben met een halfjaar bloggen (die andere blogs hielden het hooguit twee maanden vol en er stond ook echt niet elke dag een nieuw artikel op), ga ik natuurlijk door voor mijn eerste blogjaardag! Over een half jaartje, op 3 april 2019, dus een uitgebreid verjaardagsartikel, compleet met ervaringen en hoop voor de toekomst van Huid en Haar. 

Ben je er dan ook weer bij? 

1 Comment

  • Reply Gelukkig nieuwjaar! - Huid 'n Haar in 2019 - Huid en Haar 1 januari 2019 at 6:38 am

    […] Huid ’n Haar voor het eerst meer dan 1.000 lezers in de maand. Wauw! Okee, het begon als een hobby, maar dan wordt het toch tijd om serieus aan de slag te gaan met je blog. Vind ik […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: