Beautyboxen

Welke beautyboxen zijn er in Nederland te krijgen?

16 september 2018
De Look Fantastic Box van september Banner

Goodiebox van augustusVeel mensen die ik spreek vinden het idee van een beautybox erg leuk. En wat is er ook leuker dan elke maand (of elke twee maanden) een verrassing met de post te krijgen? Ik kijk er altijd erg naar uit! Maar welke beautyboxen kun je in Nederland eigenlijk allemaal krijgen? 

De hoeveelheid beautyboxen in Nederland is helaas wel beperkt. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld zijn veel verschillende boxen te krijgen, afhankelijk van wat je wilt hebben (make-up, verzorging of een combinatie van deze twee, of met nog andere spulletjes erbij) en je eigen stijl of stijl van de box. Op dit moment ken ik er vier die in Nederland worden bezorgd: de Look Fantastic Box (uit de UK), de Goodiebox, de Bluxbox en de Styletone Box.

 

Look Fantastic

De beautybox van Look Fantastic wordt (gratis) verstuurd vanuit Engeland en kost je 15 pond per maand. Deze box geeft je zes producten in een box. Die zijn niet altijd fullsize, maar soms ook travel size of luxe sample size. Daar staat tegenover dat de producten die in de box zitten wel van mooie, high end merken zijn en dus echt wel luxe zijn. Soms stoppen de mensen van Look Fantastic ook een extra sample of een andere kleinigheidje in de box als verrassing.

Als je fan bent van de producten die in je box zitten kun je deze gemakkelijk bijbestellen via de grote webwinkel van Look Fantastic. Ook gratis bezorgd en vaak met korting! Daarnaast worden er regelmatig Limited Edition boxen uitgebracht die je los erbij kunt bestellen. Deze boxen draaien vaak om een uitgebreidere kennismaking met een bepaald merk. De prijs verschilt, wel krijg je als abonnee van de beautybox een leuke korting als je deze boxen wilt bestellen.

Ik heb zelf ook een abonnement op deze box en hij bevalt mij heel goed. De producten zijn echt fijn en er zitten veel verzorgingsproducten in. Gemiddeld zit er in een box een make-up product en vijf verzorgingsproducten. Het wisselt wel eens (een enkele keer vind je twee make-upjes en vier verzorgingsproducten bijvoorbeeld) maar over het algemeen fijn veel verzorging en ook afwisselende dingen. Dus niet elke maand een nieuwe oogschaduw, lipstick of cleanser maar ook bronzers, lipgloss, highlighters en concealers. En ook niet alleen maar cleansers en moisturizers maar ook gezicht- of haarmaskers, shampoo, douchegel of -olie, serums, toners, make-up removers, handcreme en meer.

 

Goodiebox

Goodiebox is een Deens concept dat inmiddels ook in Nederland is opgericht. Deze box is nog vrij nieuw (dit jaar gestart in Nederland) maar zijn heel hard aan de weg aan het timmeren! Ook deze box geeft je zes producten, maar dan wel fullsize. Vaak zijn deze van merken die wat minder bekend zijn of nieuw zijn. Deze box kost je 19,95 EUR per maand.

Daarnaast heeft Goodiebox ook een heel leuke community op Facebook waarin je je ontvangen spulletjes kunt ruilen met andere Goodiebox-members. Is iets dus niet helemaal je kleur of heb je een allergie waardoor je iets niet kunt gebruiken, dan kun je via de community vragen of er iemand met je wil ruilen. Leuk bedacht!

Ben je fan van een product, dan is het wel even zoeken geblazen. Goodiebox biedt zelf geen mogelijkheid om merken of producten uit de box nog een keer te bestellen, en omdat het vaak om nieuwe of minder bekende merken gaat is het even uitzoeken waar je ze dan weer kunt kopen.

Zelf ben ik ook member van Goodiebox, en deze box maakt me ook heel blij! Ook hier geldt weer dat er een combinatie van make-up en verzorging wordt gemaakt. Er zitten meestal een of twee make-up producten in de box, en vier of vijf verzorgingsproducten. De inhoud is ook in deze box weer afwisselend, zodat je niet elke keer hetzelfde soort product krijgt. Zelf ben ik nog niet zo lang lid, maar heb al wel wat geluiden gehoord dat er regelmatig dezelfde merken in de box zitten. Fijn als je die merken goed vindt, minder fijn als je geen fan bent. Zelf nog niet meegemaakt overigens.

Bluxbox

De Bluxbox is een beautybox die al geruime tijd in Nederland te krijgen is. In tegenstelling tot de vorige twee krijg je van Bluxbox een keer in de twee maanden een box thuisgestuurd. Die kost je 29,95 per box en er zitten tussen de 8 en 10 producten in.

De inhoud van de Bluxbox is ook een mix van verzorging en make-up. In deze box zitten ook de wat meer bekende drogisterijmerken en kom je ook spulletjes tegen zoals make-upkwasten of sponsjes, wattenschijfjes, nepwimpers en meer. Ben je dus fan van een product, dan kun je het zelf gemakkelijk nog een keertje halen bij de drogist. Wel zo makkelijk! Ook Bluxbox geeft Limited Edition beautyboxen uit die je naast je abonnement kunt bijbestellen. En leuk detail: in elke editie van de Bluxbox zit een Golden Ticket verstopt! Vind je die in je box, dan win je een make-over van Mari van de Ven!

Zelf heb ik geen abonnement op de Bluxbox, ik kan jullie dus niet vertellen hoe deze bevalt. Ik heb ervoor gekozen om hier geen abonnement op te nemen omdat er vrij veel producten in zitten die ik zelf ook bij de drogist kan kopen. Voor mij zijn beautyboxen echt een manier om nieuwe, onbekende producten te ontdekken die ik zelf zo snel zou kopen (want erg duur of niet gemakkelijk te vinden) en dus heb ik deze (voorlopig) aan me voorbij laten gaan.

 

Styletone box

Tenslotte is er nog de Styletone Box. Ook deze beautybox is al een tijdje te krijgen in Nederland. In elke box zitten vijf fullsize producten en je krijgt hem elke maand in de brievenbus. In deze box ligt de nadruk op make-up producten en krijg je voornamelijk make-up en soms een verzorgingsproduct. Deze is dus voor de echte make-up fans! De Styletone Box kost je 12,50 EUR per maand en is daarmee ook de goedkoopste box van deze vier.

Zelf heb ik geen abonnement op de Styletone Box. Persoonlijk houd ik meer van verzorgingsproducten en gebruik ik vrij weinig make-up. Ik houd het gemakkelijk vol met de enkele make-upjes die ik in mijn Look Fantastic Box en Goodiebox vind. Daarom heb ik ook deze box voorbij laten gaan.

 

Natuurlijk ben ik wel altijd benieuwd naar nieuwe boxen en producten, en er zullen waarschijnlijk ook boxen met andere producten op mijn blog voorbij gaan komen. Zo ben ik nog altijd heel benieuwd naar een box van PS. Zoe, die kleding bezorgt. Zelf ben ik niet zo’n shopper (ja, raar voor een vrouw, ik weet het… maar ik laat echt liever anderen kiezen, dat levert veel meer verrassende combinaties op waar ik zelf nooit mee thuis was gekomen), maar ben ik wel dol op verrassingen. Die staat dus nog op het verlanglijstje!

 

Welke beaumyboxes heb jij uitgeprobeerd, of wil je graag proberen?

 

 

 

 

 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: