Beauty & Zo

Twee snelle routines voor dagelijks reinigen

25 oktober 2018

Een tijdje geleden had ik een flashback naar het allereerste begin van mijn blog, en de reiniging en verzorging die ik destijds voor mijn gezicht gebruikte. Daarin heb ik ook beloofd dat ik nog een artikel zou maken met het hoe, wat en wanneer van mijn nieuwe reinigingsroutine. Nou, hier is ‘ie dan: mijn snelle routines voor het dagelijks reinigen van je gezicht.

Twee keer per dag reinigen

Het dagelijks reinigen van mijn gezicht vind ik belangrijk. Ik maak mijn gezicht daarom twee keer per dag schoon: ’s morgens als ik opsta en ’s avonds voor het slapengaan. In de ochtend heb ik een iets andere reinigingsroutine dan ’s avonds. Niet omdat ik dan andere producten gebruik, maar gewoon omdat ik ’s morgens altijd haast heb! Minder tijd betekent dat ik ’s morgens wat sneller moet zijn en in de avond wat meer tijd besteed aan mijn verzorging.

Ik denk dat dat ook okee is! In de avond heb je tenslotte het vuil van de dag op je gezicht zitten (stof, zweet, make-up, vervuiling van buiten en wie weet wat nog meer) en als je dat er goed afhaalt, heb je ’s morgens nog een redelijk schone huid met alleen wat stof en zweet van de nacht. 

Mijn ochtendroutine

In de ochtend is het altijd druk, druk, druk. Ik ben beslist geen ochtendmens en dus blijf ik het liefst zo lang mogelijk in bed liggen. En daarna moet ik dus even snel zijn! 

Stap 1: reinigen 
’s Morgens begin ik met een washandje met warm water over mijn gezicht. Geen zeep of andere dingen, maar gewoon water. En daarna een washandje met koud water, om (hopelijk) een beetje wakker te worden. Even droog deppen en dat is dat!

Stap 2: Hydrateren
Na het reinigen gebruik ik een dagcreme. Op dit moment ben ik aan het testen met een crème van Eve Lom – ruikt zalig en hydrateert mijn huid (tot nu toe) erg goed! Die zou zo maar eens mijn vaste dagcreme van Nuxe kunnen vervangen als herfst- en winterproduct.

Stap 3: Make-up
Op dat schone gezicht gaat een klein beetje make-up: op dit moment kies ik tussen de vloeibare oogschaduw van Lasplash of de Duo Eyeshadow van Mesauda Milano. Een beetje mascara erbij en na ongeveer 10 minuten ben ik klaar voor de dag!

Mijn avondroutine

’s Avonds besteed ik iets meer tijd aan het schoonmaken en verzorgen van mijn gezicht. Dat moet ook wel, want er zit ook meer rommel op dan in de ochtend. Dan ben ik dus (met tanden poetsen erbij) ongeveer een kwartiertje bezig.

Stap 1: Make-up verwijderen
Het belangrijkste eerst: ook dat bescheiden beetje make-up gaat er aan het eind van de dag weer af. Dat doe ik met de Make-up Remover Oil van Caudalie. Deze olie laat je make-up echt verdwijnen! Hij prikt niet in de ogen, en is dus ook geschikt voor oogmake-up. Ik wrijf een beetje olie warm tussen mijn vingers en smeer dit op mijn droge huid. Even goed in de ogen wrijven om ook de mascara eraf te halen en dan afnemen met een vochtig washandje. Hup, alles weg!

Stap 2: Reinigen
Daarna komt de gebruikelijke cleanser om de huid echt schoon te maken. Ik gebruik deze van First Aid Beauty. Ontdekt in de Look Fantastic Box en zoooo fijn! Voor de allerlaatste restjes gebruik ik een toner van The Body Shop en dan is mijn gezicht echt helemaal clean.

Stap 3: Verzorging
Na de toner is mijn huid klaar voor een goede verzorging! Ik begin met een serum van Caudalie. Heerlijk spul en heel zuinig in gebruik. Daarna komt de moisturizer weer, gewoon dezelfde van Eve Lom. Hij ruikt zo lekker! Als het nodig is (of als ik iets te testen heb) sluit ik af met een drupje gezichtsolie. Dat kan lekker intrekken ’s nachts en geeft mij een heerlijk gehydrateerde huid in de ochtend. Het restje was ik er dan ’s morgens weer met water af. 

Zoals je ziet is mijn routine eigenlijk nog steeds best simpel, maar gebruik ik wel wat meer producten en ook verschillende merken vergeleken met vroeger. Mijn huid is er in ieder geval een stuk beter van geworden en daar ging het om. En met deze twee snelle routines wordt dagelijks reinigen ook simpel!

Hebben jullie een vaste routine, en hoe ziet die eruit? 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: