Beauty & Zo

Een stralend 2019: vijf goede beautygewoonten

7 januari 2019
Parabenen Parabens banner

Het afgelopen jaar heb ik zo veel nieuwe dingen geleerd op beautygebied! En natuurlijk heb ik daar voor dit jaar een aantal goede gewoonten uit gehaald die ik in 2019 volop ga gebruiken. Met deze vijf goede beautygewoonten wordt jouw 2019 nog stralender!

1. Double cleansing

Een schone huid is altijd een goed begin! Daarom begin ik mijn avondroutine met een double cleansing: uitgebreid makeup verwijderen met een makeup remover of micellair water, en vervolgens goed schoonmaken met een cleanser en (lauw)warm water.

Door eerst je makeup zorgvuldig te verwijderen en vervolgens je huid goed te reinigen heb je een goede basis voor je verzorging en worden alle fijne onderdelen van je serum, je nachtcreme en je huidolie veel beter door je huid opgenomen!

2. Serums

Serum van Caudalie

Ik heb het in de review voor Caudalie al eens gezegd, maar serums zijn echt mijn ontdekking van 2018, en ik wil niet meer zonder. Een goed serum mag in 2019 dus echt niet meer ontbreken in mijn routine. Twee keer per dag na het reinigen aanbrengen maakt echt zo’n groot verschil!

3. Verschil in de seizoenen

Wat ik vorig jaar heb gemerkt, is dat mijn huid in de koude winter heel andere dingen nodig heeft dan in de warme zomer. Zo had ik in de zomer meer te maken met zweet en vocht, en werd mijn huid in de winter een stuk droger en ontstond er sneller irritatie.

Dit jaar ga ik dus zeker ook verschillende producten in de verschillende seizoenen gebruiken. In de zomer lichtere producten die geen vettig laagje achterlaten en de huid laten ademen. In de winter wat rijkere, vollere producten die mijn huid goed kunnen hydrateren en juist wel een beschermend laagje achterlaten tegen de kou.

4. Blijven experimenteren

Bluxbox Kerst 2018

Ik ben begonnen met allerlei producten die ik niet kende, en merken waarvan ik echt nog nooit had gehoord. Inmiddels beginnen alle namen een beetje te wennen en heb ik een beeld bij de verschillende dingen die ik in de boxen krijg.

Toch blijf ik het mooi vinden om te blijven experimenteren. Je weet tenslotte maar nooit wat voor moois je laat liggen als je nooit iets nieuws probeert! Dus langzaam begin ik wel voorkeuren voor bepaalde producten of merken te krijgen, maar wil ik ook nieuwe dingen blijven proberen.

5. Ken je huid (en gebruik het juiste spul op de juiste plek)

Met al dat proberen heb ik ook veel geleerd over mijn eigen huid. Wat ervoor nodig is om mijn huid gelukkig te maken, waar het op reageert, waar de kleine probleempjes zitten en hoe ik daarmee om moet gaan.

Mijn laatste goede gewoonte is dan ook om niet mijn hele gezicht als een geheel te zien. Ik heb een gecombineerde huid en dus zijn er plekjes die droog aanvoelen en plekjes die juist wat vettig zijn. Verschillende producten gebruiken op verschillende zones zorgt ervoor dat alles zijn eigen verzorging krijgt en gezond en blij blijft.

Poeh, het lijkt best veel als ik het zo opschrijf! Maar dit zijn de goede beautygewoonten die ik meenemen in het nieuwe jaar.

Hebben jullie nog goede voornemens op beautygebied?

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: