Beauty & Zo

Beautytrends anno 2019: deze vijf dingen gaan we terugzien

14 januari 2019
Cosmetica - Banner

Het jaar is nog maar net begonnen, maar de voorspellingen zijn al in volle gang. Wat gaan we in 2019 zien op beautygebied? Welke dingen blijven nog even en welke beautytrends van 2018 maken plaats voor iets nieuws?

Ik dook het internet op en zocht naar beautytrends, voorspellingen en nieuwtjes voor het komende jaar.

1. Glim zonder plak

De matte lipsticks zijn inmiddels niet meer weg te denken in beautyland. Toch zijn we weer toe aan een beetje meer shine, tenminste volgens dit artikel.

De matte lipsticks gaan weer plaats maken voor shimmers, zijdeglans en glimmende lipgloss. Maar dan wel zonder de plakkerigheid van vroeger.

2. Nudes, nudes, nudes

We hebben ze al een tijdje, maar kunnen er nog geen genoeg van krijgen: nudes blijven populair in 2019. Zachte bruine en nude tinten voor de ogen, maar ook voor de lippen blijven zorgen voor een mooie, natuurlijke look.

Er mag natuurlijk wel een beetje kleur in zitten, maar ook dat blijft beperkt tot zachte, natuurlijke kleuren als koraal of perzik.

3. Extravaganza: metallic lippen

Als tegenhanger van al dat nude en natural zijn er natuurlijk ook uitspattingen, zoals metallic op je lippen. Dat kan uiteraard ook in een mooie nude tint!

Bovenop een basiskleur worden dan metallic poeders aangebracht, alleen in het midden of lekker dramatisch over je hele lippen. Glim, glim, glim!

4. Kleine merken en duurzaamheid

Beautytrends - Duurzaamheid

Voor een deel hebben we het gehad met grote merken. We willen kleiner, meer persoonlijkheid en meer merken met een eigen verhaal. En die vinden we direct om ons heen. Kleine bedrijfjes met een eigen merk of een eigen product, die niet direct gaan voor het grote geld maar echt iets moois of goeds neer willen zetten.

Daarnaast zijn we ook klaar met producten die veel (omstreden) chemische stoffen bevatten of die gemaakt worden ten koste van de planeet. Duurzaam gemaakte cosmetica met zo veel mogelijk natuurlijk ingrediënten worden steeds meer en vaker gekocht, waardoor ook de bekendere merken niet meer achter kunnen blijven met het duurzaam maken van hun producten.

5. Huidverzorging wordt topprioriteit

Steeds meer mensen gaan geloven in het ideaal van een mooie, gezonde huid. Want wie een mooie huid heeft, heeft vanzelf ook minder makeup nodig. En natural beauty (of K-beauty) is helemaal hot dit jaar!

Er wordt dan ook flink geïnvesteerd in huidverzorging. Een mooie huid met een gezonde glow is het ideaal!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: